Recept.
Så nu ska jag skriva ut mitt recept på korven i ugn som jag visade i mitt tidigare inlägg.
Ingredienser:
Korv (Hotdogs)
Purjolök
Grädde
Ketchup
Mjöl
Potatis
Salt & Peppar
Samt smör till stekningen
En ugnsfast form
Börja med att skära upp purjolöken. Häll upp vatten i en kastrull, kasta i purjolöken. Salta vattnet lite.
Koka upp purjolöken så att dom blivit lite mjukare, nästan klara. Tag av från spisen.
Skär upp korvarna, skiva dom. Ca 400 gram korv ska det vara, tag ett helt paket hotdogs.
Stek dom i stekpanna med smör.
Mät upp grädde och ketchup. Börja med att ta 3 dl grädde, 3 dl ketchup. Kasta i det i en skål, vispa upp. Alltså lika mycket grädde som ketchup.
Ta typ en tesked mjöl för varje deciliter grädde ni tar.
Salta och peppra smeten.
Tag sedan purjolöken lägg i den ugnsfasta formen, lägg sedan över korven.
Häll sedan över smeten. Beroende på hur stor form du har så kanske du måste göra mera smet.
Lägg sedan in i ugnen, detta ska enbart få färg. Allt är ju klart.
Ugnen ska vara på 220´C. Koka potatis till. Färdig att servera. MUMSIGT!!
Kommentarer
Trackback