Recept. Gott&Enkelt med LAX!


 

                                 


Ett litet recept från mig.

Du behöver:
Laxfilér
Creme fraiche
Pesto
Pinjenötter
Parmesan
Salt&Peppar
Bulgur

Jag "höftar" alltid när jag gör mat. Lagar ALDRIG efter mått.
Men testa detta recept, och gör så mycket du tror behövs för så många laxfileér du skall göra:)
Men ungefär såhär då:

Rosta pinjenötterna i en panna. Låt stå.
Blanda creme fraiche,pesto och salt&peppar. Smaka av tills du tycker det smakar bra.
Ta en ugnsfast form, börja med att lägga ett litet lager "klet" i botten.
Lägg sedan laxfileérna där, salt och peppra dom efter smak.
Ta resten av pestoröran, täck över laxen ORDENTLIGT. Desto mer, desto godare såklart.
Riv lite parmesan över, kasta över pinjenötterna. Ställ i ugnen. Beror på om du har fryst lax eller färsk.
Jag bruka oftast köra fryst lax, då kastar jag in den i ugnen på ca 180´C.
Till detta serverar jag helst bulgur, men om du inte gillar det så kör med ris! Kanske en god sallad till också!
Så jäkla gott. Kom i håg att göra mycket klet, så att det blir mycket runt omkring. Annars kanske det blir för "torrt". Kom ihåg att ha inte laxen inne för länge heller.

Lycka till!! MUMS!

Jag lovar att jag ska måtta upp till nästa gång jag kommer med ett recept.
Kan man laga nått överhuvudtaget så är denna rätt superenkel att förstå, bara att pröva sig fram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0